Neesmu iepriekš ēdusi tik gardas un sulīgas kotletes. Recepte ir vienkārši lieliska, ļoti iesaku arī jums pamēģināt. Ēdot pat neienāk prātā, ka noslēpums ir biezpienā.
Visas nepieciešamās sastāvdaļas ar precīzām proporcijām atradīsiet, kā vienmēr, pašā raksta beigās.
Kā pagatavot
Šodien gatavosim kotletes – kā jau sapratāt. Tikai nedomājiet, ka tās būs parastas kotletes, kuras prot gatavot ikviens. Mūsu kotletes būs pavisam neparastas.
Un ne tikai tāpēc, ka tajās būs biezpiens, kas jau pats par sevi ir pārsteidzoši. Bet arī tāpēc, ko mēs darīsim ar tām tālāk.
Tātad – sākam. Ņemam jebkādu maltās gaļas masu. Man šoreiz ir vistas gaļa, jo man tā garšo vislabāk. Taču tikpat labi var izmantot jebkura cita veida maltu gaļu.
Maltajai gaļai pievienojam sīpolu. Pagaidām nekas neparasts. Izņemot to, ka sīpols ir jāsasmalcina ļoti smalki ar nazi, nevis jāsamaļ kopā ar gaļu gaļas mašīnā.
Un tad – pēc visa iepriekšējā – pievienojam pašu biezpienu, ar kuru viss arī sākās. Biezpiens – visparastākais, no paciņas. Bet obligāti treknākais – 9%.
Tālāk nāk vēl viens piena produkts – kefīrs ar 3,2% tauku. Arī visai neparasti, lai gan kefīru daži patiešām mēdz pievienot kotlešu masai.
Un tad atkal kaut kas nestandarta – mana firmas “odziņa”: kotletēm pievienoju nevis izmērcētu maizi, kā to dara daudzi, bet gan rīvmaizi.
Pēc tam, protams, pievienojam olu. Tas jau ir ierasti. Un vēl – sāli un piparus pēc garšas. Viss. Rūpīgi samaisām malto gaļu un veidojam kotletes. Šim receptes variantam es parasti veidoju tās lielākas – lai prieks pašam un ēdājiem.
Kotletes apviļājam miltos un liekam uz sakarsētas pannas. Bet – necepam līdz gatavībai, tikai apbrūninām. Uguni uzgriežam nedaudz virs vidējā un apcepinām apmēram 5 minūtes no katras puses. Eļļa – augu.
Lasi vēl: Tikai 1 sastāvdaļa — un veļas mašīnas iekšpusē vairs nav ne rūgtenas smakas, ne pelējuma aromāta
Kas tālāk? Tālāk mēs gatavojam mērci, jo šīs kotletes būs lieliskā mērcē. Mērcei ņemam 15% krējumu. Pievienojam garšvielas – kariju un aromātiskos garšaugus. Pievienojam piparus, sāli, izspiežam ķiploku un atšķaidām ar ūdeni. Visu sakuļam ar putojuma slotiņu, līdz iegūst viendabīgu masu.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- 5 lietas, ko dara pieredzējušu kaķu audzētāji, lai kaķi mazāk mestu spalvu un mājoklis būtu tīrāks
- Likumsargi atgādina: aukstajā laikā auto dzinēju nedrīkst darbināt ilgāk par noteikto laiku – par to var sodīt
- Cilvēki paliek bez naudas un dzīvesvietas: Latvijā uzdarbojas jauni, meistarīgi krāpnieki – šogad izkrāpti jau gandrīz 18 miljoni eiro
- Viņai ir 70, bet māja vienmēr kārtībā bez biežas uzkopšanas: 5 gudri triki no kaimiņienes
- Šie salāti ir īsts “atradums” gardēžiem: “ne-Olivjē” pārsteigs pat pieredzējušas saimnieces
- Jūs, iespējams, to nepamanāt, taču šīs 10 smalkās pazīmes nozīmē, ka cilvēki jūs patiesi ciena










